Printmedia Nieuws

Nieuwsarchief
Sectorbevraging TSO-BSO: Resultaten en advies
Sectorbevraging TSO-BSO: Resultaten en advies

In het najaar 2020 uitten de grafische- en papier en karton bewerkende sectoren hun bezorgdheid: Vanaf 2023 zou de opleiding drukken niet meer worden aangeboden in de 3de graad van het TSO-onderwijs (Technisch Secundair Onderwijs). Eerder al reageerde GRAFOC hierop met een persbericht.

Vanuit deze bekommernis werd in maart 2021 een sectorbevraging gehouden door GRAFOC, Febelgra, Indufed en PaperPackSkills bij bedrijven uit de grafische- en papier en karton bewerkende sectoren. Hierbij werd nagegaan of er nood is aan TSO-profielen drukken en afwerken. 

Met de resultaten treden de grafische- en papier en karton bewerkende sectoren samen met hun sociale partners, de onderwijsnetten en -koepels en scholen, in onderhandeling met het ministerie van onderwijs om TSO-drukken terug in het aanbod op te nemen.

Download: Sectorbevraging TSO-BSO: Resultaten en advies

Volg GRAFOC ook via de LinkedIn-pagina!

Lees verder
GRAFOC trainingsaanbod 2021
GRAFOC trainingsaanbod 2021

GRAFOC bestaat 30 jaar en introduceert 5 nieuwe gratis opleidingen!

  1. Mentorship (meter-/peterschap)
  2. EHBO - Opfrissing
  3. Hanteren van kleine blusmiddelen - Opfrissing
  4. Mobiele arbeidsmiddelen (Heftruck, enz) - Opfrissing
  5. Gezond aan het werk

Alle info en voorwaarden kan je hier downloaden

Daarnaast zijn er ook 2 betalende maatopleidingen beschikbaar: Letterpress en HR-trainingen

Interesse? Meer info kan je opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of je GRAFOC contact.

Lees verder
PrintmediaJobs: Vacature rapport 2013-2020
PrintmediaJobs: Vacature rapport 2013-2020

Sinds 2013 houdt PrintmediaJobs een vinger aan de pols wat betreft de evolutie van het aantal printmedia vacatures. In het beknopte rapport - gratis te downloaden - lees je de evoluties en veranderingen, welke vacatures worden het meest gevraagd, enz.

Wie meer info wenst dit rapport of andere diensten van PrintmediaJobs kan terecht via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees verder