Duaal leren

Duaal?

Duaal Leren, dat is vaardigheden ontwikkelen op school én op de werkvloer van een bedrijf. Die combinatie van leren op school en leren op de werkvloer geeft de motivatie en leergierigheid van de leerlingen een flinke boost. Bovendien is Duaal Leren is gelijkwaardig aan alle andere vormen van secundair onderwijs: de leerlingen behalen een volwaardige onderwijskwalificatie.

Kortom, voordelen voor iedereen!

  • Als jongere vind je na je studies sneller een job én ben je helemaal voorbereid op het echte werk.
  • Als school of opleidingsaanbieder krijg je meer voeling met de praktijk. Je biedt jongeren een motiverende formule aan om een diploma of getuigschrift te behalen met de nodige ondersteuning.
  • Als onderneming help je leerlingen om hun opleiding te vervolmaken. Je kan medewerkers van de toekomst opleiden met de nieuwste technologie! Via Duaal Leren zijn de leerlingen beter voorbereid op de overstap naar de arbeidsmarkt.

Informatie voor leerlingen

 

Informatie voor bedrijven

Drie belangrijke voordelen om als bedrijf in te stappen in Duaal Leren:

Wat kan GRAFOC voor je doen?

GRAFOC kan samen met de school op zoek gaan naar geïnteresseerde duale leerbedrijven en biedt hiervoor de website printmediastages.be. Op deze site kunnen bedrijven zich kenbaar maken dat ze als Erkend Stagebedrijf ook open staan voor duale leertraject.

Een duale overeenkomst is een overeenkomst tussen de leerling, het bedrijf en de school waar GRAFOC enkel instaat voor de erkenning van het leerbedrijf. GRAFOC kan ook een bemiddelende rol spelen indien er zaken dreigen mis te lopen.

Meer weten?

Contacteer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. | 0479 238 042

 


Jouw contact
Herman Staes