GRAFOC organiseert opleiding Digital Print Operator voor leerkrachten

In samenwerking met PaperPackSkills en VIGC organiseert het sectorale loopbaanfonds GRAFOC de vierdaagse opleiding Digital Print Operator voor leerkrachten.

Op vrijdag 6 oktober 2023 startte de eerste sessie Digital Print Operator (DPO) voor leerkrachten. Het sectorale loopbaanfonds GRAFOC organiseert de vierdaagse opleiding in samenwerking met de collega's van PaperPackSkills en het innovatiecentrum VIGC. "De gratis opleiding is speciaal ontworpen om de leerkrachten in dit vakgebied te ondersteunen", zegt David Benoit van GRAFOC.

Digital Print Operator
"Bijblijven is voor iedere actieve medewerker belangrijk. Daarom namen we ook dit initiatief om leerkrachten de kans te geven zich gratis bij te scholen rond digitaal printen", stelt Herman Staes, de coördinator van GRAFOC. De kosten worden door de sectorale loopbaanfondsen gedragen. 

Inhoudelijk is de opleiding gestoeld op de bestaande, modulaire GRAFOC-training Digital Print Operator die wordt gegeven door Fons Put en Carl Van Rooy van VIGC. Voor de leerkrachten worden vier halve dagen opleiding voorzien.

Lees verder

Vier sessies
Voor de eerste sessie 'introductie digitaal drukken' trokken de deelnemers naar de vestiging van Xeikon in Lier. Op de agenda: werkingsprincipes, materiaal, printkwaliteit, voor- en nadelen digitaal ten opzichte van conventioneel, de markt voor digitaal drukken, printtechnologie in detail, inkten en toners, substraten. De tweede sessie draaide rond 'kleur en kwaliteit' en vond plaats op 13 oktober bij swissQprint in Gent. De leerkrachten krijgen een basisopleiding kleur, toegepast op digitale druk, printen van fingerprint en evalueren van de kwaliteit.Op 27 oktober draait het om 'toepassingen, duurzaamheid en industrie 4.0.' De derde sessie vindt plaats bij Agfa in Mortsel. Thema's die aan bod komen: Waar wordt digitale druk toegepast? - Wat met recyclage en duurzaamheid? - Connecteren van machines en opvolgen OEE.
Voor de slotsessie trekken de deelnemers op 10 november naar Daddy Kate in Sint-Pieters-Leeuw. In de drukkerij krijgen ze een update rond PDF, wordt de theorie uitgewerkt aan de hand van praktijkvoorbeelden en wordt aandacht besteed aan workflow.

Bron: Dit artikel verscheen eerder in Grafisch Nieuws (https://grafisch-nieuws.knack.be/grafisch-nieuws/grafoc-organiseert-opleiding-digital-print-operator-voor-leerkrachten/article-news-1941155.html)


GRAFOC & PrintmediaJobs scoren goed!
GRAFOC & PrintmediaJobs scoren goed!
Wat we doen, doen we graag goed! Daarom vragen we geregeld aan bedrijven, medewerkers, werkzoekenden, ... hoe ze de samenwerking…
Lees verder
Drukkerij Bosmans als eerste in Limburg met BRCGS-norm
Drukkerij Bosmans als eerste in Limburg met BRCGS-norm
Drukkerij Bosmans in Lommel heeft onlangs de hoog aangeschreven BRCGS-certificering verworven waarmee ze de eerste drukkerij in de regio zijn…
Lees verder
GRAFOC organiseert opleiding Digital Print Operator voor leerkrachten
GRAFOC organiseert opleiding Digital Print Operator voor leerkrachten
In samenwerking met PaperPackSkills en VIGC organiseert het sectorale loopbaanfonds GRAFOC de vierdaagse opleiding Digital Print Operator voor leerkrachten. Op…
Lees verder
Persbericht: Stagebegeleiding voor VDAB stopt na 14 jaar
Persbericht: Stagebegeleiding voor VDAB stopt na 14 jaar
Dit najaar raakte bekend dat VDAB vanaf 2024 zelf de werkzoekenden in opleiding zal opvolgen tijdens hun stage(s).  Deze beslissing…
Lees verder