Dok13, 1° Erkend Stagebedrijf voor 2016-2017

Dok13 uit Gent is als digitale drukkerij actief in large format printing. In 2015 mondde de stage van een werkzoekende uit in een permanente uitbreiding van hun team.

GRAFOC had een interview met David Claeys en Riekelt Verbeecke.

Hoe zien jullie stages binnen Dok13?

Eerst en vooral staan we open voor stages. Stagiairs gooien we voor de leeuwen in die zin dat ze vooral moeten doen. Hoe meer vragen ze stellen bij de problemen die ze op die weg tegenkomen, hoe meer ze opsteken!

Problemen die ze tegenkomen laten we ze eerst zelf uitzoeken en we sturen bij waar nodig. Ze moeten niet blind luisteren naar onze uitleg, ze moeten het écht begrijpen. Pas wanneer ze het geheel meer onder de knie hebben voegen we het element tijdsfactor toe, een extra moeilijkheid om opdrachten binnen een bepaalde tijd te finaliseren.

Leiden stages tot aanwervingen?

In ons geval wel, maar het blijft dubbel in die zin dat als er geen vacature is het bijna niet tot een aanwerving kan leiden. We vinden het vooral belangrijk dat voor de cursist de stage een meerwaarde is.

IBO is een goede formule waarbij de cursist zeer veel kan leren. Een begeleiding en opvolging vanuit de sector is daarbij een pluspunt gezien de specificiteit. Op het einde van de rit moet de cursist fier zijn op wat hij of zij leerde tijdens de stage.

Is de stagebegeleiding vanuit GRAFOC een meerwaarde?

Bij ons verliep alles goed, nergens waren er conflicten of problemen die om een bijsturing vroegen. Bij sommige stages kan dat een ander verhaal zijn natuurlijk. Voor Dok13 resulteerde de stage na een IBO in een permanente tewerkstelling.

Wat betekent dit kwaliteitslabel van GRAFOC voor jullie?

Het is in die zin leuk omdat het een erkenning is, een bevestiging dat we stages goed aanpakken binnen onze onderneming. Dat we relatief klein zijn maakt dat nog minder vanzelfsprekend.

Dok13 wordt daardoor ook een beter productiebedrijf omdat we zelf veel leren uit de stage, evidenties worden in vraag gesteld, enz. We zien er de meerwaarde dus wel van in! En dat is ook nodig voor een sector met toekomst en volop in beweging.


GRAFOC op Get Smart 2019 met stand, seminar en awards!
GRAFOC op Get Smart 2019 met stand, seminar en awards!
Op 13 juni gaat de nieuwe editie van Get Smart in Printmedia Business door in Affligem. Naast een stand (P),…
Lees verder
Nieuw: Werkbaarheidscheque
Nieuw: Werkbaarheidscheque
Vanaf 7 mei 2019 kunnen werkgevers een werkbaarheidscheque aankopen bij de Vlaamse overheid. Deze cheque stimuleert ondernemingen om de werkbaarheid…
Lees verder
2 mei: Infosessie Duaal Leren in de Printmedia
2 mei: Infosessie Duaal Leren in de Printmedia
Speelt de schaarste op de arbeidsmarkt parten om uw vacatures in te vullen met competente medewerkers? Neem dan een voorsprong…
Lees verder
GRAFOC inside 2019 | Brochure voor printmedia bedrijven
GRAFOC inside 2019 | Brochure voor printmedia bedrijven
Een nieuw opleidingsjaar, een nieuwe GRAFOC-brochure, alweer nieuwe kansen. Onze boodschap blijft even belangrijk: zorg voor goed opgeleide medewerkers die bijblijven. Goed voor…
Lees verder